CG Live

Vaš pogled na grad

U BIJELOM POLJU OTVOREN FESTIVAL “LJETNE VEČERI MUZIKE”

Uz poštovanje mjera NKT koncertom profesorica bjelopoljske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Ande Dizdarević (violina) i Milene Đurović (klavir), sinoć je u Galeriji Centra za kulturu počeo Festival „Ljetnje večeri muzike“.

Publika je uživala uz kompozicije Roberta Šumana, Vebera, Tsintsadzea kao i u Bridžovoj serenadi.

Direktorica muzičke škole Jasmila Hot je otvarajući festival kazala da publiku očekuje bogat i raznovrstan petodnevni program, te da će već druge večeri festivala biti upriličena promocija knjige „Ksenija Cicvarić, život i pjesma“, autora Milorada Mića Miranovića.

“Promocija će u prijepodnevnim satima biti održana u Petnjici, a u 18 sati u Bijelom Polju, a knjiga će u okviru festivala „Ljetnje večeri muzike“ biti predstavljena i publici u Plavu, 17. oktobra” istakla je Hot.

Ona je dodala da će u srijedu, 14. oktobra, na festivalu nastupiti – Duo gitara – studenti muzičke akademija sa Cetinja, Bjelopoljac Filip Miladinović i David Marton.Četvrtog dana festivala održaće se koncert etno muzike, dok će poslednje večeri nastupiti Stefan Pavićević (saksofon) i Enes Tahirović (klavir).

Projekat „Ljetnje večeri muzike“ podržalo je Ministarstvo kulture Crne Gore i to u okviru kampanje „Živimo kulturu“.