CG Live

Vaš pogled na grad

HUMANITARNA POMOĆ ZA SUGRAĐANE

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje počela je danas podjelu humanitarne pomoći u vidu paketa hrane i higijene za korisnike programa “Pomoć u kući” i sugrađane u stanju socijalne potrebe.

“Vodeći se potrebama korisnika, koji su u stanju potrebe trudimo se da na osnovu socijalne amneze pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna. Naši zaposleni, volonteri, gerontodomaćice svakodnevno su na terenu pružajući razne vidove pomoći sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Od 1. oktobra podijelili smo preko 200 humanitarnih paketa, koje smo obezbijedili uz pomoć Crvenog krsta Crne Gore, loklane samouprave, donatora i sopstvenih sredstava”, saopštio je koordinator opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.

“Moramo pomenuti i sugrađane koji se nalaze u izolaciji, a kojima je naša pomoć neophodna, pa moram istaći da se trudimo i da za taj dio korisnika obavimo nabavku ili uručimo humanitarnu pomoć. Posebna briga je o starijima i nemoćnim sugrađanaima na ruralnom području koji su nam prioritet i njima poklanjamo posebnu pažnju kroz razne vidove pomoći”, dodao je Živković.

On je rekao da će se tokom novembra realizovati i niz drugih projekata kojima će biti obuhvaćen veliki broj sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe, pripadnika Romske populacije, starijih i nemoćnih lica, a krenuće se i sa implementacijom projekta koji je finansiran od strane Evropske unije.

Živković napominje da za sve ove aktivnosti opštinski Crveni krst ima veliku pomoć lokalne samouprave i Crvenog krsta Crne Gore.

“Apelujemo na sve sugrađane da se pridržavaju mjera NKT-a, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kao i da ukoliko imaju potrebu i nalaze se u stanju socijalne potrebe posjete, pozovu našu organizaciju kako bi zajednički ispunili socijalnu amnezu i vidjeli koje su potrebe korisnika kako bi na kvalitetan način djelovali, pomogli svima onima kojima je pomoć potrebna”, zaključio je koordinator CK.