CG Live

Vaš pogled na grad

OMEROVIĆ: OTKUPNI CENTAR PRIORITETNI PROJEKAT U MJESNOJ ZAJEDNICI POTKRAJCI

Zahvaljujući svesrdnoj pomoći lokalne samuprave uspijevamo da riješimo većinu infrastrukturnih problema i poboljšamo kvalitet života stanovnika Potkrajaca i naselja koja gravitiraju tom području, kaže Dževad Omerović, predsjednik tamošnjeg Savjeta MZ.

Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje, autorke Tanje Dangubić, Omerović ističe da su zadovoljni onim što je tokom ove godine urađeno na tom području, uprkos krizi izazvanoj epidemijom korona virusa, ali, dodaje, uvijek može i više i bolje.

“Zadovoljni smo stanjem putne infrastrukture, a naročito asfaltiranjem i izgradnjom nasipa u mjesnoj zajednici. Proteklih mjeseci asfaltirano je pola kilometra jedna ulice, i, nastavljeno, prije desetak godina započeto asfaltiranje krajnje ulice prema romskom naselju, u dužini 130 metara. Takođe, sanirana su sva oštećenja na većini ulica u Potkrajcima i postavljena javna rasvjeta”, naglašava Omerović.

Iako su ranije bili česti prekidi u napajanju električnom energijom, Omerović kaže da je taj problem riješen izgradnjom trafostanice u Gubavču, te da se žitelji Potkrajaca mogu pohvaliti kvalitetnim snabdijevanjem električnom energijom.

Što se tiče planova za naredni period kaže da im je prioritet izgradnja otkupne stanice, s obziorm da se stanovništvo tog kraja uglavnom bavi poljoprivredom, a nadaju se da će uspjeti i da izgrade objekat za potrebe mjesne zajednice u kome bi bila smještena i ambulanta, vrtić i klub penzionera.