CG Live

Vaš pogled na grad

ZA PREDSJEDNICU SKUPŠTINE OPŠTINE IZABRANA NEMŠA – NELKA OMERHODŽIĆ

Odbornica Demokratske partije socijalista Nemša – Nelka Omerhodžić, izabrana je danas za predsjednicu Skupštine Opštine Bijelo Polje.

Ona je dobila podršku 24 odbornika lokalnog, četiri je bilo protiv njenog izbora, dok se pet odbornika uzdržalo od glasanja.

Predsjednica Kluba odbornika DPS-a i nova poslanica u Skupštini Crne Gore, Vesna Pavićević, kao predstavnica predlagača, istakla je da je dosadašnji rad Nemše Omerhodžić na funkcijama koje je obavljala, najbolja preporuka za njen izbor na ovu odgovornu funkciju.

Omerhodžić je rođena 1959. godine u Bijelom Polju, gdje je stekla osnovno i srednje obrazovanje.

Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Radni angažman započela je još u društvenom preduzeću „Knjigopromet“ na poslovima knjigovođe, blagajnika i komercijalnog rukovodioca, a duže od dvije decenije je u privatnom preduzetništvu, gdje uspješno vodi Štamparsko – grafičko preduzeće „Merkator“.

Za uspješan rad u privredi, od strane Udruženja preduzetnica Crne Gore u 2014. godini, proglašena je „ Preduzetnicom godine“.

Omerhodžić je u periodu od 2016. do 2018. obavljala funkciju potpredsjednice Opštine Bijelo Polje.

U tri mandata bila je odbornik Skupštine opštine Bijelo Polje, članica je Odbora za žensko preduzetništvo Privredne komore Crne Gore, članica Miločerskog ekonomskog foruma, učesnica velikog broja međunarodnih konferencija na temu preduzetništva, nekadašnja predsjednica Ekonomskog savjeta Opštine Bijelo Polje.

Između ostalog, članica je asocijacije Poslovne žene Crne Gore i Udruženja preduzetnica.

Udata je, majka je troje djece.