CG Live

Vaš pogled na grad

DOPREMLJENA HUMANITARNA POMOĆ ZA NAJUGROŽENIJE SUGRAĐANE

Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje dopremljena je vrijedna humanitarna pomoć u vidu 150 paketa hrane i higijene za sugrađane u stanju potrebe.

“Crveni krst Crne Gore opredijelio je 300 humanitarnih paketa za Opštinski Crveni krst, od kojih je prva tranša dopremljena juče, dok ostatak humanitarne pomoći očekujemo u narednim danima. Opštinski Crveni krst u saradnji sa loklanom samoupravom, Crvenim krstom Crne Gore, humanitarnu podršku socijalno ugroženim sugrađanima pogođenim pandemojom Covid 19 virusa pruža svakodnevno, kako bi smanjili ugroženost i unaprijedili kvalitet života ove kategorije građana.

Opštinski Crveni krst je od početka pandemije dobio veliki broj zahtjeva građana za humanitarnom pomoći, tako da nam je ova podrška dragocjena, kako bismo što bolje i kvalitetnije odgovorili na njih”, saopštio je koordinator u Opštinskog Crvenog krsta Mašan Živković.

Živković je dodao da će podjela ove humanitarne pomoći krenuti već početkom naredne nedjelje, po već utvrđenom redosljedu, a na osnovu socijalne amneze.

On je apelovao na sugrađane da poštuju mjere NKT-a, Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, a Opštinski Crveni krst u saradnji sa loklanom samoupravom učiniće sve da se pomoć dopremi do svih sugrađana kojima je ona potrebna.