CG Live

Vaš pogled na grad

POKRENUTA ISTRAGA ZBOG INCIDENTA U BJELOPOLJSKOM DOMU ZDRAVLJA

U bjelopoljskom Osnovnom tužilaštvu saopštili su za “Dan” da su pokrenuli istragu povodom krivične prijave koju je Centar bezbjednosti podnio protiv Slaviše Kneževića, nakon fizičkog sukoba sa laborantom u Kovid ambulanti Doma zdravlja Lazarom Nedovićem, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

“Nakon krivične prijave koja je podnijeta protiv Kneževića sud će odlučiti o eventualnom zadržavanju, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje. Stoji da je 3. novembra nakon prepirke više puta pesnicama udario L. D, od čega je ovaj pao na pod. U toku je izviđaj, saslušani su oštećni i osumnjičeni, pribavljena je medicinska dokumentacija, nakon čega će tužilac donijeti odluku. U ovoj fazi se ne može saopštiti koje su povrede”, kazao je Denis Zvrko, portparol Osnovnog državnog tužilaštva.

Lazar Nedović, inače laborant već četiri decenije, kaže da je poslednjih šest mjeseci bez dana odmora radio na testiranju pacijenata zbog sumnje na Kovid-19, te da nikad nije imao nijednu neprijatnost tokom svog dugogodišnjeg rada.

“Kritičnog dana, s obzirom na to da je bila velika gužva, kazao sam da ću uzeti krv za deset pacijenata, jer sam morao da idem u isto toliko kućnih posjeta, a ostali da dođu dan kasnije. Onda mi prilazi Knežević i počinje da psuje i vrijeđa. Kaže mi kako mu navodno nijesam primio sestru i majku, iako to nije bilo tačno. Nastavio je sa takvim ponašanjem, i ja samo kažem da pod tim uslovima nijesam u stanju da radim i krenem da pozovem obezbjeđenje. Onda me je u hodniku Knežević počeo udarati i ja sam onesviješćen pao na pod. Istrčali su neke moje kolege i dr Nikola Raosavljević i unijeli me u jednu od prostorija. Ukazana mi je pomoć i upućen sam u Urgentni centar gdje su mi konstatovane povrede. I danas osjećam posledice”, ispričao je Nedović, dodajući da će podnijeti i privatno krivičnu prijavu protiv Kneževića.

Knežević, koji je inače roditelj bebe koja je preminula od infekcije 2014. godine, kazao je da od medicinskog osoblja godinama trpi torturu zbog tog slučaja, jer se i dalje sudi ljekarima.

Tvrdi da je u subotu ujutru isti tehničar odbio da izvadi krv njihovoj majci koja je bila u teškom stanju, a da je juče odbio da primi uput za njegovog oca.

“Nedović me je, nakon što sam mu rekao “Sram te bilo”, šta ovo radiš, udario pesnicom u glavu, nakon čega sam mu uzvratio. Ima sve to snimljeno, jer postoji kamera, ukoliko nešto oni ne izbrišu. Inače, sa istim tehničarom u subotu ujutro je probleme imala i moja sestra, koja je dovela majku u teškom stanju zbog kovid infekcije, pominjući da mu je dosta Kneževića” istakao je Knežević.