CG Live

Vaš pogled na grad

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI ŠKOLE U RAVNOJ RIJECI TEKU PO PLANU

Radovi na rekonstrukciji OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ u Ravnoj Rijeci teku planiranom dinamikom, a za tu namjenu biće utrošeno 300.000,00 eura, koje je obezbijedila Ambasada Amerike u Podgorici, saopštio je direktor te vaspitno – obrazovne ustanove, Nebojša Korać.

U izjavi za Radio Bijelo Polje Korać je istakao da se radi o značajnom projektu, koji obuhvata cjelokupnu rekonstrukciju školske zgrade.

„Projektom je predviđena zamjena krovnog pokrivača, kompletne elektroinstalacije, zamjena spoljašnje i unutrašnje stolarije, postavljanje spoljašnje izolacije i fasade, oblaganje unutrašnjih zidova. Takođe, planirana je rekonstrukcija višenamjensk prostorije, odnosno sale, kao i uvođenje centralnog grijanja“, kazao je Korać.

Direktor OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ kazao je da su sa radovima počeli u septembru, te da se nada da će naredno polugodište đaci dočekati u novim školskim prostorijama.

„Radovi su planirani mnogo ranije, ali zbog epidemiološke situacije više puta smo ih odlagali. Međutim, početkom septembra se konačno ušlo u priču i sada su radovi već poodmakli, rade tri tima, dosta toga je već urađeno, pa se nadamo da ćemo, ukoliko se nastavi ovom dinamikom, već drugo pologudište dočekati u novim prostorijama. Za to zahvalnost dugujemo Ambasadi Amerike, ali i službenicima Ministarstva prosvjete koji su posredovali između mene i američke ambasade i pomogli da ovaj projekat uđe u razamtranje, a onda i u realizaciju“, rekao je direktor Korać.

On je istakao i da se zbog aktuelnih radova nastava sprovodi u područnoj ustanovi – Slijepač most.

„Da bi se radilo sve to u Ravnoj Rijeci, morali smo izvršiti rekonstrukciju područne ustanove – Slijepač most, gdje smo trenutno smještani. Imamo svega tri prostorije na raspolaganju, ali smo ih uz pomoć prijatelja rekonstruisali i pripremili za prihvat oko 160 djece. Radimo u četiri smjene, od 6 do 19 časova, sve smo uspjeli da kvalitetno organizujemo, čuvajući zdravlje učenika i uposlenih. Jedini problem nam predstavlja prevoz učenika, iako imamo kombi, jer nije velikog kapaciteta, međutim, uspijevamo da se izborimo i sa tim“, naglasio je Korać.

Napomenuo je i da su uz podršku Ministarstva prosvjete uspjeli da rekonstruišu područnu jedinicu u Jabučnom.

„Uloženo je 14 000 eura i uspjeli smo da oživimo školu. Rekonstruisane su tri prostorije, promijenjen krov u potpunosti, tako da je to sada jedan moderan objekat“, naglasio je Korać.

Poručio je i da se svi ovi radovi izvode kako bi zadržali omladinu na selu.

„Jer škola bez djece ne može, a ni selo bez škole“, zaključio je Korać.