CG Live

Vaš pogled na grad

PODNIJETE PRIJAVE ZBOG UNIŠTAVANJA DIJELA KORITA RIJEKE BISTRICE

NVO “Euromost” iz Bijelog Polja podnijela je prijave nadležnim institucijama zbog kako su naveli uništavanja korita rijeke Bistrice.

Ta NVO je, kako navode u saopštenju juče snimila i registrovala, uništavanje dio obale Bistrice u Bijelom Polju.

Na snimcima i fotografijama, koje su dostavili mediji, vidi se posječena stabla, otpad i kako navode uzurpiranje državne imovine.

“U blizini mjesta su izgrađeni objekti i vikendice, bez bilo kakvih građevinskih dozvola, gdje su zatvoreni prilazni putevi prema rijeci, koji su u vlasništvo opštine i države”, navodi se u saopštenju NVO “Euromost”.

Pozivaju još jednom lokalnu upravu opštine Bijelo Polje, da spriječi uništavanje obala.

“Kakva je svrha čitave investicije koja se sprovodi za Džaloviće pećinu i rijeku Bistricu, ako se ne spriječi uništavanje ove rijeke i njenih obala”, stoji u saopštenju.

Nevladina organizacija “Euromost” je započela aktivnosti identifikovanja stanja rijeke Bistrice, u cilju zaštite njenog vodotoka i poboljšanja stanja njenog obalnog prostora.

“Glavni problem predstavljaju, otpadne vode, divlje deponije, objekti koji su na divljeizgrađeni na obalama rijeke, uzurpiranje obala, uništavanje obale kroz nezakonitu sječu stabala koja se nalaze na obalama rijeke”, navode u saopštenju.

Te aktivnosti se realizuje 25 dana kroz projekat “Za ljepšu i prirodnu rijeku Bistricu” koji realizuje nevladina organizacija “Euromost” uz podršku Ministarstva poljoprivrede iruralnog razvoja.

“Stanje na koje naš tim nailazi na terenu je katastrofalno, zato još jednom apelujemo na lokalnu upravu, opštinske i državne inspekcije da spriječe uništavanje ove rijeke”, navodi se u saopštenju NVO “Euromost”.