CG Live

Vaš pogled na grad

NIKŠIĆANKA ŽELI DA DONIRA BUBREG TEŠKO OBOLJELOM BJELOPOLJCU

Tridedetjednogodišnji Andro Furundžić iz Rasova kod Bijelog Polja, već sedam godina bije bitku za sopstveni život.

Toliko godina tri puta nedjeljno odlazi na dijalizu. On i njegova porodica žive od 200,00 eura mjesečno očeve penzije, sa kojom jedva da mogu da se prehrane.

Njemu je potrebna transplatacija bubrega na klinici Acibadem u Turskoj koja sa svim troškovima košta oko 35 hiljada eura.

“Majka i sestra su pokušale bezuspješno da budu donori. Porodica je iscrpljujući sve dalje mogućnosti za sredstva odlučila da pozove sve ljude dobre volje da pomognu Andru da nastavi normalni život. Za Andra je akcija pokrenuta prije dvije godine kada su se nadali da će neko od porodice biti donor i tada je prikupljeno oko 16.000,00 eura, od čega je 6.000,00 uplatio Hajriz Brčvak, 1.000,00 eura Opština Bijelo Polje, 5.000,00 eura je skupljeno zahvaljujći dobroj volji građana, dok je ostatak novca prikupljen aktivnostima NVO “Izvor života” iz Nilšića, kazala je za podgorički portal “Vijesti”, direktorica te NVO Konstantina Nina Vojinović.

Iz te NVO navode da sada Andro ima novu šansu za život.

“Javila mu se gospođa iz Nikšića koja je izrazila želju da Andru bude donor. Uskoro ce početi sa analizama i ako sve bude kako treba ona će biti njegov donor”, kazala je Vojinović, koja je i sama donor bubrega.

Međutim, i ako bude podudaran donor, nedostaju sredstva, kako bi Andro uspješno operisan. Ovom prilikom porodica poziva sve ljude dobre volje da pomognu da ode na željenu transplataciju i da normalno nastavi svoj život. Svi koji žele pomoći uplatu mogu izvršiti na ime Androve majke Stanislava Furundžić CKB 510-3003962285147-31.