CG Live

Vaš pogled na grad

REPORTAŽA: MJEŠTANI PLANINSKOG SELA STOŽER GODINAMA MUČE MUKU SA LOŠIM SIGNALOM ZA MOBILNU TELEFONIJU

Vraneško selo Stožer od Bijelog Polja udaljeno je pedeset kilomatara, a u njemu žive pretežno staračka domaćinstva.

Tamošnji mještani su kako kažu naučili na loše i malo, ali ipak ističu da im je put u lošem stanju, te asfalt ispucao pod teretom vremena i teških kamiona koji decenijama izvoze građu iz ovog živopisnog mjesta.

“Ono što je jedan od gorućih problema u selu jeste loš signal mobilne telefonije. Zbog toga mobilne telefone skoro i nekoristimo, jer nema svrhe”, pričaju malobrojni žitelji Stožera reporteru Vijesti iz Bijelog Polja.

S obzirom da su uglavnom stanovnici starije dobi i neophodno im je obezbijediti način da imaju komunikaciju sa spoljnim svijetom, prije svega da u slučaju neke nevolje dobiju određenu službu, prevashodno kad je zdravlje u pitanju ili su im potrebni vatrogasci, te da im je potrebna komunikacija sa rodbinom, oni traže da se ovaj problem konačno riješi.

Mještanin Stožera Veljo Čović apeluje na operatere mobilne telefonije da urade što je u njihovoj moći i postave repetitor koji bi pojačao signal i pokrio ovaj kraj, što je kako kaže ranije u lokalnom parlamentu tražio i nekadašnji odbornik Radomir Jokić, koji je posebno vezan za selo.

“Valjda je to i obostrani interes, jer mobilni operater koji pokrije signalom ovo područje imaće svoje korisnike”, kazao je Čović i izrazio očekivanje da će doći do pozitivnih pomaka.

Dobrislav Vojinović iz Stožera, pozdravljajući čitaoce našeg portala, navodi da su pored surovih uslova života ovaj kraj ima svoje čari i ljepote, te poziva sugrađane da obavezno kada su god u prilici posjete ovo mjesto.

“Priroda nas je nagradila svojim raskošnim darovima, ali iz godine u godinu ovdje je sve manje naroda. Ljeti dođu na odmor kod svoje rodbine i da obrade imanja, a mimo toga rijetko”, priča Vojinović.

“Dolazi zima, a u Stožeru će sniježni nanosi, koji blokiraju selo, pa makar kad bi imali signal da se javimo rodbini da smo živi, bilo bi nam lakše”, zaključuju vrijedni domaćini koje krasi gorštačko gostoprimstvo i dobrota.