CG Live

Vaš pogled na grad

GRADONAČELNIK BIJELOG POLJA PETAR SMOLOVIĆ ČESTITAO MEĐUNARODNI DAN STUDENATA I SREDNJOŠKOLACA

Predsjednik Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović, čestitao je Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca, posvećenog uspomeni na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije svoje države, održanog 17. novembra 1939. godine, strijeljani bez suđenja.

“U vremenu, kada se svi suočavamo sa jednom od najvećih pošasti savremenog društva, epidemijom koronavirusa, koja za razliku od nacista ne bira ni naciju ni vjeru, ali nas na isti način opominje da samo disciplinom, solidarnošću i odricanjima možemo iz ove borbe izaći kao pobjednici”, naveo je predsjednik Opštine.

Predsjednik Smolović je istakao da su studenti svojim odricanjem i promjenom načina funkcionisanja podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi. Kako bi sačuvali svoje najmilije iako svjesni da zbog ne tipičnog načina organizovanja nastave studenti već mjesecima težim putem koračaju kroz akademski život. Zato će lokalna samouprava imati obavezu više da obezbijedi i unaprijedi pomoć za visokoškolce.

“Sa pozicije lokalne uprave smo godinama unazad, kroz stipendiranje najboljih studenata, ali i kroz razne druge vidove podrške, unaprijedili položaj studenata i makar djelimično stvorili povoljnije uslove za studiranje. Sve to vjerujem, dobra je osnova da nakon završenih studija dana stečena znanja i vještine stavite u funkciju razvoja našeg grada”, navedeno je u čestitki predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića.