CG Live

Vaš pogled na grad

ZAPOSLENIMA U BOLNICI I DOMU ZDRAVLJA KOJI RADE SA KOVID PACIJENTIMA I UZ OKTOBARSKU ZARADU DODATAK 30%

Stimulacija u visini od 30 odsto na redovnu platu za 2.500 zdravstvenih radnika koji rade sa COVID-19 pacijentima biće isplaćena i za oktobar.

Tu Informaciju usvojila je Vlada, kao i prethodu za mjesec septembar.

“Vlada Crne Gore je 8. oktobra dala saglasnost da se u uslovima vanrednih okolnosti za zaposlene u sektoru javnog zdravstva koji rade sa COVID pacijentima, kao i zaposlenima u Institutu za javno zdravlje Crne Gore (zaposleni koji rade na poslovima prijema i obrade uzoraka za rtPCR testiranje na novi koronavirus CoV SARS-2, kao zaposleni koji rade ili su dodatno angažovani iz drugih sektora u okviru Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti), isplati stimulans u visini od 30 odsto na redovnu zaradu za mjesec septembar 2020.godine”, saopšteno je.

U skladu sa Odlukom 2.500 zaposlenih u javnom sektoru zdravstva ili 29 odsto od ukupnog broja zaposlenih dobilo je stimulacije u ukupnom iznosu od 271,408 eura neto, odnosno 405,77 eura bruto.

“Ministarstvo zdravlja je predložilo da se stimulans u visini do 30 odsto na redovnu zaradu isplati i za oktobar 2020.” naveli su iz Vlade.

Odluka se kako je saopšteno, odnosi na zaposlene u domovima zdravlja, Kliničkom centru Crne Gore, opštim bolnicama u Nikšiću Beranama, Baru, Pljevljima i Bijelom Polju, Specijalnoj bolnici „dr Jovan Bulajić” u Brezoviku, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, na zaposlene u Institutu za javno zdravlje Crne Gore koji rade na poslovima prijema i obrade uzoraka za PCR testiranja na novi koronavirus i zaposlene koji rade ili su dodatno angažovani iz drugih sektora u okviru Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti.