CG Live

Vaš pogled na grad

ZAHVALJUJUĆI LOKALNOJ UPRAVI U MZ KANJE URAĐENO DOSTA NA POBOLJŠANJU USLOVA ŽIVOTA

U Mjesnoj zajednici Kanje urađeno je dosta na poboljšanju uslova života, piše “Dan”.

Zahvaljujući lokalnoj upravi i predsjedniku Petru Smoloviću, u proteklom periodu rađeno je na rješavanju infrastrukturnih problema na području Kanja i okolnih sela, kazao je Džemal Hodžić, predsjednik Mjesne zajednice Kanje.

On ističe da se najviše uradilo na asfaltiranju puteva, ali i na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja.

“U selu Metanjac urađeno je 250 metara novog asfalta, a u planu je da se uradi još pedesetak metara. Izvršena je rekonstrukcija više dionica u Dobrinju, u dužini od 20 do 50 metara, u Mioču je asfaltirano 100 metara puta i sanirana su oštećenja u dužini od pola kilometra, a urađena je i odbojna greda u naselju Borovi. U okviru programa javnih radova, radnici Komunalnog preduzeća „Lim” nasuli su više stotina kubika zemlje na nekategorisani put u Ogradama. U Dobrinju je nasuto oko 400 kubika, a u Milovu 300 kubika zemlje, pa se nadamo da smo u dobroj mjeri izašli u susret zahtjevima sugrađana”, kazao je Hodžić.

Dodaje da je od velike važnosti što je asfaltirano oko 600 kvadrata prostora oko gasulhane u Kanjama. Mjesnu zajednicu Kanje čine sela Milovo, Dobrinje, Metanjac, Mioče i Ograde.

“Nekada je ovo bila Opština, a danas stanovnici nijesu zadovoljni uslovima života, jer selu trebaju putevi, bolja struja i voda”, ističe Hodžić.

Stanovnici MZ Kanje kažu da se hitno moraju preduzeti mjere kako bi se zaustavio odlazak, naročito mladih.

“Ovo je prelijep kraj za bavljenje poljoprivredom imamo odlične uslove. Ukoliko se urede putevi, dovede voda, ali i kvalitetna struja, neće biti razloga da se napuštaju ognjišta. Ja svakog dana idem iz sela do grada na posao i najbolje znam u kakvom stanju su naši putevi”, kazao Brane Gačević, mještanin sela Dobrinje.