CG Live

Vaš pogled na grad

“SUTIVANSKI ŠUMAHER” PRAVA ATRAKCIJA

Za razliku od vršnjaka koji sve više vremena provode na društvenim mrežama, dvanaestogodišnji Arijan Kolic ima drugačiju razonodu, započinje priču o neobičnom dječaku novinarka TVCG, Vanja Rakonjac.

Neobičan hobi prerastao je u veliku ljubav prema automobilima. Njima upravlja već tri godine ali isključivo u pratnji roditelja, pa je u Sutivanu kod Bijelog Polja Arijan je prava atrakcija za volanom.

Za kompjuterom je kada uči. Telefon koristi uglavnom da sestrama pokaže neki novi model automobila. A kada dođe vrijeme za razonodu žuri da sjedne u svoje omiljeno vozilo. Okrene ključ i sa bagerom vozi po imanju. Sigurno i oprezno pokazuje kako vješto upravlja građevinskom mašinom koju nije baš lako pokrenuti. A on je to savladao još prije tri godine.

Od malena je Arijan uz oca Dženita po struci gradjevinskog inženjera. Zanimljivi mu objekti koji se rade ali su dječakovu pažnju uvijek privlačili četvorotočkaši. Prvo je u očevom krilu okretao volan i vidjelo se da mu neće trebati još puno vremena da samostalno vozi. Od ruke je i majstorima i vozačima, spreman da pomogne i raduje se svakom poslu koji od njega zatraže.

Dječak kojeg u Sutivanu kod Bijelog Polja nazivaju čudom i malim Šumaherom uvijek je pod budnim okom svojih roditelja. Iako u maniru zrelih, iskusnih vozača upravlja i bagerom i traktorom vješto kao i manjim automobilima i prava je atrakcija u svom kraju, vozi isključivo na svom imanju. Majka Muzafera priča kako je izgledao početak neobične Arijanove ljubavi.

Porodica Kolić ima i građevinsko preduzeće i veliko imanje na kojem svi rade. Na Arijanovu pomoć uvijek mogu da računaju. Vrijedan je i okretan, radoznao i zato ne čudi što sebe u budućnosti vidi i kao inženjera i kao poljoprivrednika. I to ga odvaja od vršnjaka.

Da bi ostvario svoj dječački san dvanaestogodišnjak zna da mora da uči. Zato ne zanemaruje školske obaveze.Odličan je đak sedmog razreda. Nije mu teško da rano ustane kako bi sve obaveze završio na vrijeme i isplanirao vožnju pored kuće. A ona je, reče nam kroz smijeh, lakša i jednostavnija od priče pred kamerom ispred koje je pokazao kako umjesto igrački vozi prave četvorotočkaše.

Nesvakidašnje interesovanje i zadovoljstvo postalo je senzacija u Sutivanu u kojem se ljudi radoznalo i sa nevjericom raspituju o malom, visprenom vozaču.