CG Live

Vaš pogled na grad

BJELOPOLJSKI PRAVNIK ANDRIJA DELIĆ USPJEŠAN POLJOPRIVREDNIK

Andrija Delić je tokom radne sedmice u poslovnom, a tokom vikenda u radnom odijelu.

Ovaj diplomirani pravnik na svom imanju na Kisjelim Vodama kod Bijelog Polja uspješno se bavi poljoprivredom.

Zbog ljubavi prema selu svaki slobodan trenutak koristi za rad u njivi na kojoj je zasijao 15 tona kupusa i distribuirao do potrošača.

Iako po struci pravnik Andrija Delić za sebe kaže da je prvenstveno poljoprivrednik. To što je advokatska kancelarija u kojoj radi udaljena od rodnih Kisjelih voda blizu 350 kilometara ne predstavlja prepreku da svakog vikenda bude u Crnoj Gori na svom imanju. Ljeti je u malinjaku, a u jesen na njivi.

Ništa Andriju ne ispunjava kao rad u polju. U svakoj sezoni ima povrtlarskih kultura koje ne zapostavlja. Ovih dana aktuelan je kupus.Oko 15 tona pripremljeno je i distribuirano širom Crne Gore. Do kupaca je stigao preko on line prodaje. Ideja da tako potrošačima približi zdrav, domaći proizvod pokazala se ispravnom i profitabilnom.

Pravnik posvećen agraru koristi svaki slobodan trenutak za dolazak u svoje selo. U njemu vidi perspektivu i mladim ljudima poručuje da raskrče svoja imanja jer im mogu obezbijediti sigurnu egzistenciju.

Andrija je pored kupusa zasadio i krompir. Prednost dobre prodaje je u tome što je uzgoj organski, a kupaca bi bilo da se našla još koja tona. Osnova svega je rad, trud, zalaganje, usavršavanje i povezivanje sa sličnim proizvođačima. Raduje ga inicijativa poljoprivrednika da se udružuju i čuvaju tradiciju sela. Uz edukaciju i mehanizaciju kakvu ima naš sagovornik prednost života u njemu je velika. Želja mu je da imanje nadomak Bijelog Polja nastavi da održava i da sa diplomom pravnika pronađe posao blizu kućnog praga. Do tada će tokom radne sedmice biti u nekoj drugoj sredini advokat u odijelu, a vikendom poljoprivrednik na svom imanju.

Vanja Rakonjac, TVCG