CG Live

Vaš pogled na grad

ANJA ADAMOVIĆ PREDSTAVILA KOLEKCIJU RUČNO RAĐENIH TORBI

Anja Adamović, modna dizajnerka iz Bijelog Polja poznata po brendu „Mina Leone“, nastavlja da oduševljava sve istinske ljubitelje i poznavaoce mode.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci na „Montenegro Fashion Weeku“ predstavila svoju kolekciju „Over the rainbow“ za koju je pokupila sve pohvale, sada je na modnu scenu istupila sa kolekcijom ručno rađenih torbi. Osam unikatnih „Mina Leone“ aksesoara upravo su ono što je i sama oduvijek priželjkivala pa je zahvaljujući talentu i kreativnosti sada stvorila, kako voli da kaže, svoju torbu iz snova. O svom novom modnom poduhvatu na koji je najviše inspirisala majka, mlada bjelopoljska kreatorka govori za FOS.

„Dugo vremena sam tražila torbu kakvu nigdje nijesam mogla da nađem, a u glavi sam je imala zamišljenu do najsitnijih detalja. Neko sam ko mnogo voli izazove i želi sve da proba. Upravo je to bio okidač da se upustim u ovu avanturu i sebi napravim baš onakvu torbu kakvu sam željela. Moju torbu iz snova u koju staju sve moje stvarčice i koja ide uz apsolutno sve”, počinje Anja priču za portal FOS Media.

Odavno je, priznaje, kazala “NE” takozvanom ‘’fast fashion-u’’ što se može vidjeti i kroz njene pređašnje radove, pa je bilo i logično da će pored odjevnih komada brzo svoja interesovanja usmjeriti i ka kreiranju aksesoara koji bi se savršeno uklapali uz njene kolekcije. Zato i nastaju najrazličitije “Mina Leone” torbice u koje je Anja utkala svu svoju ljubav i kreativnost.

“Trudim se da prestanem da budem konzument brze mode skoro u potpunosti. Ručni rad i zanatlije imaju posebno mjesto u mom srcu jer znam koliko ljubavi i umijeća je utkano u svaki produkt koji izađe iz jedne takve radionice. Svaka torba iz moje kolekcije je spoj mnogo truda, sati improvizacije, razrade ideja, mnogo ljubavi koji su na kraju izrodili savršeno nesavršene produkte – torbe koje su od početka do kraja isključivo produkt čovjekove ruke.“

Izazovno je u danasnjem vremenu, koje je postalo sinonim za savršen i po kalupu krojen svijet, plasirati nešto što je jedinstveno i ima dušu, smatra naša sagovornica. No ipak nas ove torbe, naglašava, vraćaju na našu suštinu i priča koja stoji iza njih je nešto na šta je ova Bjelopoljka izuzetno ponosna.

„Svaka torba iz kolekcije je priča za sebe ali bih svaku i opisala jednom riječju – jednostavnost. Sve torbe su izrađene od kože. Kolekciju čini osam torbi iz koje se izdvajaju dva tipa različitih modela a ostalo su varijacije na temu – različita kombinacija materijala, ručki… Imajući u vidu sam način izrade i materijale, torbe nijesu sezonski podijeljenje i stilski ograničene već se mogu stilizovati na milion različitih načina. Torbe ovog tipa nijesu trenutni trend već su klasika koja će da traje“, pojašnjava Anja za naš portal dodajući:

„Torbe su unikatne, autentične i upravo takva treba i da bude žena koja će da ponese neku od ovih torbi. Svaka on njih osam iz kolekcije ima neki svoj karakter spreman u svakom trenutku da se transformiše i ispuni naše trenutne zahtjeve. Ovakve torbe će svakako najbolje upotpuniti ili ponijeti stajling koji je slobodan, neobičan, nije po pravilima i ustaljenim normama. Cilj je da odemo korak naprijed.“

Primjetna je, smatra ova talentovana dizajnerka, želja većine stanovništva da savršeno kopiraju trenutni trend pa bio to fizički izgled, odjevni komadi, način života. Ali sama nije neko ko se uklapa u pomenute stvari te uvijek teži originalnosti i, koliko god djelovalo neobično, nesavršenosti koja ima priču.

„Potrebna mi je težina da bi nešto moglo da privuče i zadrži moju pažnju. Po istom principu funkcioniše u stvaranju odjevnih komada. Ja želim da se neko zaljubi u komad i da upravo to bude razlog zašto će da ga kupi“, pojašnjava Ana za naš portal dodajući da joj tokom rada na novom modnom izazovu inspiracije nije falilo.

„Svaki dizajner ima svoju muzu koja je početna tačka svake nove kolekcije i izvor vječite inspiracija, za mene je to moja mama. Kako i u dosadašnjim kolekcijama tako i u ovoj, upravo ona je prototip žene za koju je ova kolekcija namijenjena. Moja mama je svakako i moja najveća podrška i neko bez koga ’Mina Leone’ brend definitivno ne bi bio ovo što danas jeste. Kad su me kao djevojčicu pitali sta bih zeljela da budem kad porastem, uvijek sam govorila da bih voljela da budem nalik mojoj mami. Danas kao zrela osoba i dalje dajem isti odgovor na to pitanje“, iskrena je naša sagovornica.

„Mina Leone“ djevojka je svoju kolekciju torbi plasirala baš u jeku pandemije jer su je ograničena kretanja i izmijenjeni način života motivisali isključivo na predan rad i stvaranje.

„Krizne situacije, drastične promjene u društvu uvijek su bile dobre za umjetnost. To je period kada preispitujemo sebe i zalazimo u one skrivene djelove unutar nas samih, a upravo tamo umjetnost živi. Kolekcija torbi i kolekcija ’Over the rainbow’ su upravo produkti prvog lockdown-a. Torbe su trenutno preokupirale svu moju pažnju i interesovanje ali u nekom narednom periodu, znajući sebe, posve je moguće da ću se upustiti u još neku meni nepoznatu sferu mode“, priča Anja za FOS Media dodajući da će svoje torbe zasad, shodno situaciji, isključivo putem društvenih mreža.

„Najveći dio mog brenda od samog početka živi u online svijetu, a trenutna dešavanja su dovela do toga da je upravo taj online prostor i najbolja sredina za brendove jer kroz online poručivanje proizvoda uz dostavu na kućnu adresu na najbolji mogući način brinemo o kupcima. Zdravlje prije svega.

“Revije jesu, priznaje, nešto što ima posebnu draž ali će ipak sa njima pričekati dok se ne stvore redovne okolnosti u kojima bi bilo moguće održati ih.

Što se tiče daljih modnih poduhvata, naša sagovornica je optimista. Ne krije da se ideje nižu pa vjeruje da će uskoro imati priliku da ih sprovede u djelo.

„Zbog Covid-19 virusa sve je dobilo novu dimenziju i često se i sama osjećam kao Alisa u zemlji čuda. Bezbroj otvorenih mogućnost a izuzetno malo izvjesnih stvari dovelo je do toga da naučim da ćutim i samo se pojavim sa gotovim proizvodom. Ali obećavam da ću vas uskoro obradovati nekim novim, zanimljivim komadima“, zaključuje Anja za kraj razgovora za FOS.

Violeta Rovčanin, FOS Media