CG Live

Vaš pogled na grad

VOZAČ MINIBUSA IZ KOJEG JE ISPALA BJELOPOLJKA: KRIV SAM JER SAM DRŽAO OTVORENA VRATA

Hercegnovljanin Gligo Radović, koji je 21. jula upravljao minibusom iz kojeg je kroz otvorena prednja vrata ispala putnica Slavijanka – Slava Obradović (68) iz Bijelog Polja, koja je 2. avgusta podlegla tada zadobijenim povredama, priznao je izvršenje teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje se tereti.

Do nesreće je došlo kada je Obradović, koja je bila profesorica matematike, ustala sa sjedišta minibusa koji se kretao iz pravca Budve ka Baru, saplela se i ispala iz autobusa u mjestu Buljarica, jer su prednja vrata bila otvorena.

Radović je juče na glavnom pretresu pred sudijom Danijelom Samardžić izrazio žaljenje što zbog pandemije virusa korona nije mogao da izjavi saučešće porodici Zeković, to jest Slavkinom suprugu Dragu i sinu Slaviši.

“Takva je bila nesrećna sudbina i njoj i meni. Kada se desio ovaj događaj, na licu mjesta je bio Drago Zeković, koji je tada rekao: „Neće vas niko goniti za ovo, moja je zadnja riječ”. Htjeli smo otići da izjavimo saučešće, ja, supruga, brat i direktor firme, ali zbog korone se nije moglo. Čuo sam se sa Slavišom Zekovićem, a htio sam i novčano da pomognem koliko mogu. Znam da sam kriv što sam držao vrata otvorena, ali toga dana je bila nenormalna vrućina. Prije ulaska u jednu krivinu samo sam malo takao retarder i tada sam vidio da je Dragova supruga ispala kroz vrata”, kazao je Radović.