CG Live

Vaš pogled na grad

NOVI LOGO CENTRA ZA SPORT I REKREACIJU: POBJEDNIK KONKURSA “SHUM STUDIO”

JU ,,Centar za sport i rekreaciju”, Bijelo Polje je početkom ove godine raspisao Javni konkurs za idejno rješenje loga.

Na konkursu su imali pravo učestvovati svi građani Bijelog Polja, dok je tročlana komisija JU ,,Centra za sport i rekreaciju’’ na čelu sa direktorom odlučivala o prvorangiranom rješenju.

Na konkursu je pristiglo 27 rješenja, a sistemom glasanja od 1 do 10 bodova, komisija je odlučila da su najbolje plasirani radovi po broju poena:

I – Shum studio ( Stefan Vukićević, Salinda Suljević, Marko Pavlović), 29 poena

II – Emira Toković – Salemović, 28 poena

III –Žarko Cvijović, 24 poena

,,Shum’’ studio se izdvojio idejnim rješenjem kao i odabirom samog kolorita, koji prvenstveno podsjeća na zlatnu medalju odnosno pobjedu ali i na kolorit heraldičkog identiteta Crne Gore. S tim u vezi ova svojevrsna medalja u funkciji logoa ima u samoj ideji pozitivnost i kao takva služi kao podstrek budućim sportistima koji će biti ovjenčani uspjesima i medaljama kako na domaćoj tako i na inostranoj sceni .Unutar koncentričnog dijela medalje piktogramski su smješteni i predstavljeni razni sportovi koje svkako JU Centar za sport i rekreaciju baštini. Dok na drugom dijelu medalje možemo razaznati atletsku stazu crvenog obojenja koju sijeku bijele linije te na taj način još jednom posvjedočitio samoj kompleksnosti logoa. Nadamo se da će ovaj logo biti istinski prepoznat u svijetu sporta. Dobitniku će shodno uslovu konkursa biti sugerirano da u tekstualnom logotipu dopuni postojeće idejno rješenje sa imenom grada Bijelo Polje”, kazali su iz Centra za sport i rekreaciju.

Pobjedniku konkursa pripalo je 300,00 eura.