CG Live

Vaš pogled na grad

VLADA SRBIJE POVUKLA ODLUKU: TARZAN MILOŠEVIĆ OSTAJE U BEOGRADU

Vlada Srbije odlučila je danas da će ta zemlja unilateralno, jednostrano povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića, prenose sprski mediji.


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se tim povodom sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.


“Predsjednik je mene i ministra Selakovića pozvao da se konsultujemo oko ove odluke Vlade. On razumije i podržava odluku, reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom, potpuno normalni i prirodno”, rekla je ona.
Kako navodi, donijeta je odluka da će Srbija unilateralno, jednostrano povući odluku.


“Konvencije su važne, ali život je važniji. Došlo je vrijeme za prijateljstvo sa Crnom Gorom. Donijeli smo odluku da povučemo odluku o preotjerivanju ambasadora Crne Gore”, rekla je Brnabić nakon sastanka, prenosi Nova.rs.
Ona je citirala izjavu ambasadora Vladimira Božovića i navela da se Vlada Srbije slaže sa njegovom izjavom, i dodala da to nikako nije povod za takvu odluku Podgorice da se ambasador Srbije izbaci.


“Mi ne želimo da imamo takav neprijateljski akt prema Crnoj Gori, iz tog razloga smo danas donijeli ovu odluku. Meni je žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina i govori se da je Srbija bila okupator u Prvom svjetskom ratu”, kaže Brnabić, prenosi B92.


Sastanak državnog vrha Srbije je uslijedio dan nakon što je Crna Gora ambsadora Srbije Vladimira Božovića proglasila personom non grata i od njega zatražila da napusti zemlju.