CG Live

Vaš pogled na grad

Deset godina Doma starih u Bijelom Polju: Jubijel obilježen uz sedmomjesečni karantin

„Svaki uspjeh, nagrada, priznanje – zasluga su naših zaposlenih. Svojom stručnošću, požrtvovanošću, ali prije svega pažnjom i brigom prema našim korisnicima uspjeli su da sruše predrasude o životu u domu i pokažu svima kako starost može biti lijepa“, kazao je direktor Doma starih Dejan Pavićević

Dom starih u Bijelom Polju obilježio je danas desetogodišnjicu rada.

“Prvog decembra 2010. godine JU Dom starih “Bijelo Polje” započela je svoju misiju – pružanje pomoći i zbrinjavanje najstarijih članova društva. Danas, deset godina kasnije, sa ponosom ističemo da smo uspjeli da zbrinemo nekoliko stotina korisnika i pružimo im priliku i snagu da dostojanstveno prožive poslednje poglavlje života“, kazao je direktor Doma starih Dejan Pavićević.

Zbog pošasti koronavirusa, istakao je on, koja je zadesila čitav svijet, nije moguća proslava jubileja ustanove koja je postala licencirana ustanova prepoznata po kvalitetu u zemlji i regionu.

„Uspjeli smo da otvorimo Odjeljenje demencije i palijativne njege po najsavremenijim evropskim standardima, frizerski i kozmetički salon, sale za radnu terapiju i fizioterapiju, savremenu kuhinju, ambulantu u kojoj ordinira sedam ljekara specijalista, a sa otvaranjem Dnevnog boravka i radom gerontodomaćica na terenu, kompletirali smo ponudu prema starim i licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe. I, sve to po ISO standardima. Uradili smo i nešto što ni jedna ustanova ovog tipa nije, muzikom smo dočarali radost života u Domu. Naša pjesma “Dome starih”, u izvođenju Zorana Kalezića i Ljubiše Bulatovića, postala je himna, a zajedno sa spotom nastalo je svjedočanstvo kako se vole stari i poštuju bore na njihovim licima jer je svaka bora priča bez kraja o ljubavima, nadanjima, radostima ali i bolu i patnjama“, rekao je Pavićević.

On je dodao da su zaposleni Doma starih sedam mjeseci u karantinu što je urodilo plodom jer nije zaraženih korisnika.

„Svaki uspjeh, nagrada, priznanje – zasluga su naših zaposlenih. Svojom stručnošću, požrtvovanošću, ali prije svega pažnjom i brigom prema našim korisnicima uspjeli su da sruše predrasude o životu u domu i pokažu svima kako starost može biti lijepa“, kazao je on.