CG Live

Vaš pogled na grad

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja u Kotoru razoružali i uhapsili Nikšićanina

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja prije par dana u Kotoru su razoružali i uhapsili Nikšićanina Marka Zorića, kod kog su pronašli pištolj sa brušenim fabričkim brojem.

Elitni policajci ispred Specijalnog tužilaštva (ilustracija), Foto: Savo Prelević

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je Zorić dio nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Uhapšen je u jednom objektu na širem području Kotora, gdje se navodno krio.

Policija, rečeno je Vijestima, provjerava da li je u taj grad došao zbog egzekucije nekog od članova protivničkog – škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Višeg suda potvrđeno je da se on tereti da je počinio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije.

Nakon saslušanja, vanraspravno krivično vijeće podgoričkog Višeg suda odredilo mu je pritvor.

“Pritvor je okrivljenom određen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva okrivljenog i okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnog djela”, saopštila je Vijestima savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Dobro upućeni sagovornik Vijesti tvrdi da je Zorić dio grupe nikšićkih kavačana, kojom rukovodi Radovan Mujović.

Prema istim informacijama, upravo Zorić je vozio Radovanog brata Petra Mujovića kada su danima uhodili Kotoranina Jovana Vukotića i osobe bliske njemu.

Sagovornik Vijesti tvrdi da je, i u danu kada je navodni vođa škaljarskog kriminalnog klana spašen smrti, Zorić pratio automobil u kojem je bio Vukotić.

Tog dana, nakon što je policija zaustavila Vukotića i tražila da dođe u kotorsku policiju, Mujović je naoružan čekao ispred tamošnjeg Odjeljenja bezbjednosti.

Taj Nikšićanin potom je uhapšen.

Iako je Vijestima iz policije rečeno da su spriječili ubistvo tog Kotoranina, njega o tome niko od nadležnih nije obavijestio, a Mujović je osumnjičen “samo” za nedozvoljeno držanje oružja.

Iz Vukotićevog pravnog tima “Vijestima” su tada kazali da je simptomatično i što je Mujović njihovog klijenta čekao ispred kotorske policije, gdje je zapravo i lišen slobode.

Dodali su da im je sumnjivo i što taj Nikšićanin, uprkos priznanju, nije optužen za pripremu likvidacije, već samo za ilegalno posjedovanje oružja:

“Policija mora znati ko ga je tog dana vozio, za to im je dovoljno da pregledaju snimke nadzornih kamera sa lokacije gdje ga je patrola zaustavila. Da su to uradili, lako bismo otkrili ko je sve sa njim u toj organizaciji”, rekli su iz pravnog tima Kotoranina.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti objavila je da je Mujović priznao da je prihvatio da za pola miliona eura likvidira Kotoranina.

Policija je kod njega pronašla kriptovani telefon, u kojem su nadimci osoba koje su porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

Identitet tih osoba nije saopšten.

Zvanično su kazali da je uhapšen u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, nakon što su inspektori uočili da osmatra objekat i parking prostor.

“Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj ‘češka zbrojovka CZP – 07’ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom”, pojasnili su.

Pred sudijom za istragu rekao je da je pištolj nosio zbog svoje bezbjednosti.

“Vijesti” su ranije objavile da je Vukotić u policijskim prostorijama saznao što se dešavalo ispred zgrade.

Navodno, dok je sjedio unutra, vidio je da jedan od policajaca unosi ‘češku zbrojevku’…

Vukotić je nakon hapšenja Nikšićanina za Vijesti kazao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

“Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, prije toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goliba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom”, rekao je taj Kotoranin.

On je nedavno izašao iz Istražnog zatvora, u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Tih optužbi je oslobođen.

Petar Mujović hapšen je zbog šverca droge, a u istoj akciji uhapšen je i njegov brat.

Izvor: https://www.vijesti.me/