CG Live

Vaš pogled na grad

Kordić glavni pregovarač sa EU, Milonjić generalni sekretar

Novoizbrana Vlada Crne Gore danas je započela prvu sjednicu koja je bila  posvećena imenovanjima. Sjednica će biti nastavljena popodne.

Prva sjednica posvećena imenovanjima foto: gov.me

Premijer Zdravko Krivokapić je saopštio da je Zorka Kordić imenovana za glavog pregovarača sa Evropskom unijom, Božo Milonjić za generalnog sekretara, dok je Ivana Malović šefica kabineta premijera.

-Danas smo po prvi put zajednički ušli u Vladu , ja sa svojim ministrima i na početku smo imali primopredaju dužnosti sa eks premijerom Duškom Markovićem. Očekivao sam drugačiji način primopredaje dužnosti koji je više formalnog karaktera, ali smo imali prijatan i dobar razgovor na kojem smo razmijenili informacije koji će biti bitni za rad nove Vlade- kazao je Krivokapić nakon sjednice.

On je rekao i da se što prije mora donijeti zakon o Vladiu kome će se jasno precizirati tranzicioni period.

-Tačke dnevnog reda su bile vezane za imenovanja, što je prirodno. Sjednicu nijesmo završili do kraja i nastavak slijedi u popodnevnim časovima, jer želimo da se izvrši primopredaja po određnim ministarstvima. Nadam se da će početak biti zapamćen kao početak preobražaja u svakom pogledu a najvažnije je u borbi protiv Kovida i boljitka u ekonomija. Bićemo Vlada koja će garantovati plate i penzije. Bićemo uvijek transparetni, nijesmo pozvali danas medije ali ćemo to uraditi po ostvarivanju prvih rezultata- naveo je Krivokapić.

Premijer Zdravko Krivokapić ranije danas imao je sastanak sa predsjednik 41. Vlade, Duškom Markovićem. Sagovornici su, kako je saopšteno, razmijenili mišljenje o ambijentu između izbora dvije vlade koji je okarakterisala zdravstvena kriza i zahtjevna ekonomska situacija, te konstatovali da je neophodno održati investicioni ciklus i unaprijediti standard građana.

Nova vlada osim premijera ima potpredsjednika i 12 ministarstava.

Izvor: https://www.pobjeda.me/