CG Live

Vaš pogled na grad

Kombijem sletjeli u kanjon Morače

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja i OB Kolašin, jutros su oko 7 sati izvukli dvojicu srpskih državljana koji su sinoć sletjeli u kanjon Morače.

Oni su bili u kombiju „sprinter“ i iz nepoznatih razloga su izgubili kontrolu nad vozilom i u području Subadnja, između Manastira Morače i Međuriječja i sletjeli sa magistrale.

Osam spasilaca i i pripadniciOB Kolašin počeli su potragu po prvoj informaciji da je slijetanje bilo sa mosta Krivi Vir na putu ka Đuđevini ali bezuspješno.

“Uključen je i OKC 112 da bi se stupilo u kontakt sa licima koji su sletjeli.Oni su pokušavali da daju orijentire ali pošto nijesu poznavali teren još u uslovima noći, sve je bilo bezuspješno”, naveo je Darmanović.

Navodi da su odlučili da traže tragove kočenja i slijetanja automobila pored magistrale.

“Kod mjesta Subadanj, poznatoj i „lukavoj“ krivini koja je vozaćima, donijela dosta nevolja, smo našli tragove i stupili u kontakt sa srpskim državljanima.Sa alpininističkom opremom i ostalom raspoloživom tehnikom smo krenuli da se spuštamo ka njima.Jutros u 7 sati je završeno izvlačenje,povrdijeđene smo predali ekipi Hitne pomoći koji su ih prebacili u Klinički centar u Podgoricu”,objasnio je Darmanović.