CG Live

Vaš pogled na grad

02, November, 2018, Belgrade - Movie premiere "Zaspanka za vojnike" held in Sava centar. Tihomir Arsic. Photo: M. M./ATAImages 02, novembar, 2018, Beograd - Premijera filma "Zaspanka za vojnike" odrzana u Sava centru. Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Preminuo glumac Tihomir Tika Arsić

Poznati srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas u 64. godini posle duge i teške bolesti.Tihomir Arsić je dve godine bolovao od raka pankreasa.

Narodno pozorište u Beogradu, čiji je Arsić bio stalni član, oprostilo se saopštenjem od njega navodeći da je “uvek bio veran svom teatru”.

“Od 1984. godine postao je stalni član glumačkog ansambla. Uvek je bio veran svom pozorištu, koje je neizmerno voleo i u kome je odigrao više značajnih uloga u klasičnim i savremenim komadima. Svakako najvažnija pozorišna uloga, za koju je i sam govorio da mu je najdraža i najbolja koju je odigrao je Rogožin u Idiotu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Steve Žigona”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da se u Arsićevom angažmanu u Narodnom pozorištu izdvaja i nastup u kultnoj predstavi “Solunci govore” po tekstu Antonija Ðurića i u režiji Cisane Murusidze.

Arsić je za sobom ostavio ćerke Milicu, Lenku i Veru, sina Arsenija i unuku Nou.

Komemoracija Tihomiru Arsiću biće održana kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

Arsić je bio filmski, televizijski i pozorišni glumac i producent.

Kao član Narodnog pozorišta igrao je predstave Rat i mir, Romeo i Julija, Crveni šal, Koštana i druge. Dobitnik je dve velike nagrade – „Zlatni vitez“ i nagrada „Raša Plaović“. Nakon toga se povukao iz pozorišta, a na filmu se pojavljivao tek povremeno.

Na velikom platnu se prvi put pojavio 1975. u filmu Sinovi. Veliku popularnost stekao je 80-ih godina, kada su godišnje izlazila po tri filma u kojima igra jednu od glavnih uloga. U periodu od 1981. godine i filma “Dečko koji obećava” do 1989. i “Boja na Kosovu”, Arsić je glumio u 22 filma, jednoj seriji i jednom TV filmu.