CG Live

Vaš pogled na grad

Vlada danas donosi nove mjere

Nove mjere protiv koronavirusa biće donešene danas, saznaju “Vijesti” nezvanično iz Vlade.

Do sinoć u ponoć važile su mjere koje je donio bivši ministar zdravlja Kenan Hrapović, između ostalog, zabrana kretanja od 19 do pet sati ujutru, putničkog međugradskog saobraćaja vikendom, okupljanja, slavlja, boravka više od četiri osobe zajedno na otvorenom…

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da je juče registrovano 316 novih slučajeva koronavirusa, među 967 analiziranih uzoraka i da je preminulo deset kovid pozitivnih pacijenata.

Iz IJZ su kazali da je iz Podgorice 102 novopozitivnih, Nikšića 49, Bijelog Polja 44, Berana 32, Bara 27, Cetinja 16, Herceg Novog 12, Budve devet, Tuzi osam, Tivta šest, Petnjice tri, Pljevalja i Ulcinja po dva, Kotora, Danilovgrada, Rožaja i Kolašina po jedan.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno 10 smrtnih ishoda povezanih sa kovid-19 i to kod pacijenata iz Podgorice (3), Nikšića (2), Ulcinja (2), Bara, Herceg Novog i Bijelog Polja. Najstariji preminuli je imao 84 godine, a najmlađi 66 godina (1954. godište). Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna iznosi 534, a od početka godine 543”, saopšteno je iz IJZ.