CG Live

Vaš pogled na grad

Premijer u prvoj zvaničnoj posjeti Briselu

Evropska unija će u Crnoj Gori imati najboljeg partnera, poručio je premijer Zdravko Krivokapić tokom današnje zvanične posjete Briselu. Kazao je da je zahvalan na podršci koju Vlada dobija od EU, pišu Vijesti.

Krivokapić je razgovarao jutros u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom. Istakao je, kako je saopšteno iz premijetovog kabineta, da mu je čast što je dobio priliku da u drugoj nedjelji rada Vlade posjeti Brisel i razgovara sa evropskim zvaničnicima.

„Ovo je prva posjeta koja se dešava tokom druge radne sedmice nove demokratske vlade i ovo je znak najveće podrške. Jer, u ovom trenutku dok se Brisel, kao i čitav svijet, bori sa pandemijom COVID-19, kada su mnogi prostori nedostupni, mi smo imali tu čast i zadovoljstvo da dođemo u posjetu“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je dopisniku RTCG u Briselu kazao da je Mišel želio da ima informacije iz prve ruke, te da Crnoj Gori pruži punu podršku za aktivnosti kojima je opredijeljena nova Vlada.

“To je prevashodno naš put ka EU, i težnja da Crna Gora bude 28. članica Unije. Na tom imamo podršku evropskih partnera i da će se truditi da Balkan, a prevashodno Crna Gora budu drugačiji, nego što su u očima evropske i svjetske javnosti”, istakao je Krivokapić.

To je, ističe on, put ka boljitku svih građana u našem regionu.

“A naše opredjeljenje je da građani što prije to osjete kroz kvalitet života i investicije koje će sigurno doći, ali i ono što smo zapostavljali – vladavinu prava. Ako ne promijenimo taj dio koji je nama teret oko vrata, onda teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku”, rekao je Krivokapić.