CG Live

Vaš pogled na grad

Bratić ukinula nastavnicima zimski raspust?

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić uputila je u ponedjeljak dopis direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova u Crnoj Gori u kom navodi da zaposleni nastavnici ne koriste odmor tokom zimskog školskog raspusta jer je on predviđen za učenike.

”U skladu sa dogovorom sa Sindikatom prosvjete Crne Gore, obavještavamo vas da godišnji odmor u toku zimskog školskog raspusta ne koriste nastavnici koji su zaposleni na određeno i neodređeno radno vrijeme. Ovo iz razloga jer je zimski raspust školski raspust predviđen za učenike, a ne za zaposlene”, navodi se u dopisu.

Dopis ministarke izazvao je nedoumicu u školskim kolektivima, jer nije jasno da li se radi o zabrani korišćenja godišnjih odmora tokom zimskog raspusta ili su vaspitači, učitelji i nastavnici u crnogorskim obrazovnim ustanovama uskraćeni za tradicionalni zimski raspust.

Zbunjuje rečenica iz dopisa ministarke Bratić u kojoj navodi da je zimski raspust predviđen za učenike, a ne za zaposlene.

Prema saznanjima Dnevnih novina, škole će se obratiti i ministarki i Sindikatu, da im objasne što su se dogovorili i o čemu se radi, odnosno da li će nastavnici kada đaci u januaru pođu na raspust morati da dolaze u prazne učionice i zašto.