CG Live

Vaš pogled na grad

Češka je donirala Crnoj Gori medicinsku opremu vrijednu 190 hiljada eura

Češka je donirala Crnoj Gori medicinsku opremu vrijednosti oko 190 hiljada eura koja će, kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, biti uručena Kliničkom centru.

Oprema je stigla sinoć u Podgoricu a prilikom primopredaje Sekulović se zahvalio Češkoj navodeći da je oprema stigla u pravom trenutku za crnogorske građane, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je kazao da donacija potvrđuje koliko je značajna dobra koordinacija u okviru Mehanizma EU za civilnu zaštitu, naročito u prevazilaženju izazova, poput borbe sa koronavirusom.

Takođe je saopštio da je zaštitna oprema dragocjena, ne samo kao pomoć zdravstvenom sistemu, već ima i šire značenje.

“Ova donacija, koja će biti uručena Kliničkom centru, predstavlja izraz solidarnosti prema Crnoj Gori, koja će nesumnjivo biti spremna da, s puno poštovanja uzvrati na isti način i u slučaju potrebe pruži podršku R. Češkoj”, naglasio je Sekulović.

Ambasador Republike Češke u Crnoj Gori Karel Urban je iskazao zadovoljstvo zbog dobre organizacije dopremanja pomoći Crnoj Gori.

“Pandemija korona virusa nas je dovela do teške situacije, koja se može prevazići samo kroz međusobnu pomoć i solidarnost”, saopštio je ambasador.

Sekulović i Urban, kako se dodaje, iskazali su uvjerenje da će se kvalitetna saradnja dvije zemlje nastaviti u narednom periodu, te da će se i nakon prevazilaženja kovid krize, nastaviti jačanje prijateljskih veza Crne Gore i Republike Češke.

Donacija obuhvata zaštitna odijela, maske i drugu zaštitnu opremu.

.