CG Live

Vaš pogled na grad

U zatvoru zaraženo 57 pritvorenika i 24 službenika

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija trenutno je 57 osoba lišenih slobode inficirano Covidom-19.

Objasnili su da je od tog broja jedno lice smješteno u Kliničkom centru, usljed pogoršanja osnovne bolesti, dok su ostali u UIKS-u, “gdje se prati njihovo zdravstveno stanje od strane medicinskog osoblja UIKS-a i svi su stabilnog zdravstvenog stanja”.

Indikativno je, pišu Vijesti, da je samo prije nekoliko sedmica 20. novembra, u toj ustanovi samo jedna osoba lišena slobode bila zaražena koronavirusom.

“Način na koji je došlo do infekcije lica lišenih slobode utvrdiće se epidemiološkim istraživanjem. Podsjećanja radi, lica lišena slobode koja su smještena u UIKS-a imaju kontakt sa službenim licima, kontakt sa advokatima i sudskim vještacima kojima nijesu zabranjene posjete,a izvode se i na zakazana suđenja, bolničke preglede i drugo,gdje ostvaruju dodatne kontakte,na koji način je moglo i doći do infekcije lica lišenih slobode”, piše u odgovorima Službe za odnose sa javnošću UIKS-a.

Konstatovali su da su sva inficirana lica smještena odvojeno i da im je ordinirana odgovarajuća terapija: “I testiraju se shodno potrebi”.”