CG Live

Vaš pogled na grad

Sastanak ministarke Vesne Bratić i predstavnika Studentskog parlamenta: Studenti su naš najvažniji resurs

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić primila je juče predstavnike studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Aleksandra Šipčića, Andreja Vukčevića i Sašu Roćena i tom prilikom izrazila zadovoljstvo zbog ostvarene komunikacije poručivši da su studenti naš najvažniji resurs.

Predstavnici studenata UCG predstavili su ministarki dr Vesni Bratić prioritetne ciljeve za poboljšanje ukupnog položaja studenata u Crnoj Gori ali i predloge za poboljšanje nastave, usvajanje praktičnog rada u fakultetskim jedinicima kao i preporuke za povećanje broja saradnika u nastavi. Među najvažnijim prioriteta je, kako su kazali i ulaganje u infrastrukturu, potreba rangiranja univerziteta kao i vrednovanje bečelor diplome koja se ne vrednuje dovoljno na tržištu rada.

Tokom razgovora poručili su da nisu zadovoljni dosadašnjim odnosom upravljačkih struktura Ministarstva prosvjete i ukazali da je taj odnos prema zahtjevima studentskog Parlamenta i problemima studentske zajednice bio pasivan. Oni su kazali da su neka od pitanja koja opterećuju studente u Crnoj Gori i hiperprodukcija diploma kao i spremnost Ministarstva da stipendijama još više pomogne upisivanje studenata na master studije.

Ministarka dr Vesna Bratić poručila je da su studenti naš najvažniji resurs, kao i da glas studenata treba da bude glas slobode.

Ona je saslušala zahtjeve studenata i iskazala spremnost da se u koordinaciji sa predstavnicima studentskog Parlamenta i samim Univerzitetom u budućnosti radi na usvajanju i primjeni boljih rješenja koja će voditi ka boljem položaju i studenata i kvalitetnijoj nastavi.