CG Live

Vaš pogled na grad

Bratić i Popa: Još čvršća saradnja sa EU

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesna Bratić juče je primila u prvu zvaničnu posjetu šeficu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu.

Ministarka Bratić upoznala je šeficu delegacije Evropske unije sa zatečenim stanjem u resorima i kazala da se glavni prioriteti u upravljanju odnose na depolitizaciju i povratak djece u školsko bezbjedno okruženje.
“Fokusirani smo na mlade ljude i Univerzitet kome u ovom mandatu želimo da posvetimo još više pažnje”, istakla je ministarka.

Oana Kristina Popa je ukazala na dosadašnje projekte Evropske unije u Crnoj Gori i veoma plodnu saradnju. Ona je istakla da su na projekte koji se odnose na obrazovanje, sport, nauku i kulturu do sada uložena značajna sredstva. Posebno je naglasila značaj Erasmus programa i razmjene, IPA fondova, digitalne transformacije, istraživačkih djelatnosti kao i usklađivanje obrazovnih programa sa tržištem rada.

Poručeno je da će Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta kao i delegacija Evropske unije u Crnoj Gori biti strateški partneri u realizaciji započetih projekata i otvaranju novih.