CG Live

Vaš pogled na grad

“Na dnevnim žurkama se sigurno najviše krše mjere”

Turistička inspekcija je ove godine zbog nepoštovanja epidemioloških mjera izrekla 223 prekršajna naloga, ukupne vrijednosti 246.550 eura.

glavna turstička inspektorka Svetlana Šljivančanin

To je u Jutarnjem programu TVCG kazala glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin i dodala da se najveći broj kršenja mjera u ugostiteljskim objektima odnosi na nenošenje maske i nedržanje distance.

“Na dnevnim žurkama se sigurno najviše krše mjere i sigurno je to žarište gdje imamo najveći broj zaraženih. Te žurke su najveća opasnost za prenošenje virusa”, kazala je Šljivančanin.

Ona je navela i da je Turistička inspekcija podnijela 30 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, za ona lica koja su više puta kršila propise.

Kaže i da su imali 600 žalbi, od čega 227 prijava građana za slučajeve nepoštovanje mjera.

U susret praznicima, Šljivančanin navodi, da imaju 24 turistička inspektora, od kojih nijesu svi na terenu, a da je u Crnoj Gori preko 3.000 ugostiteljskih objekata i preko 500 hotela.

“Sigurno je nemoguće tokom novogodišnjih praznika izvršiti nadzor kod svih subjekata”, kazala je Šljivančanin i dodala, kako se nada da će građani poštovati mjere.