CG Live

Vaš pogled na grad

Novi ministar o ekološkoj državi, sudbini “Kraljičine plaže”, malim hidroelektranama

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović poručio je da će taj resor dati primat ekologiji i da je cilj ministarstva da pokuša da uradi sve da Crna Gora u pravom smislu bude ekološka država.

“Centri moći van ministarstva su upravljali prostornim i urbanističkim planovima – rekao je Mitrović”, gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti.

Naveo je da je iz nekadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma otišlo dosta rukovodećeg kadra, te da je njega prvog dana na poslu dočekala “bukvalno samo sekretarica”.

On je dodao da je cilj njegovog resora da se sve radi po zakonu i da svi budu jednaki pred zakonom.

Mitrović je rekao i da je poslao inspekciju u Miločerski park gdje objekat gradi Adriatic properties, te da će se ubrzo znati “da li će trajno biti obustavljena gradnja”.

“Uskoro ćemo završiti svoj posao i na osnovu nalaza Komisiji koju smo formirali znaćemo šta da radimo. Ako budu procedure u redu nećemo zabraniti gradnju. U suprotnom zaustavićemo gradnju. Odluka će biti donijeta na sjednici Vlade”, rekao je Mitrović, dodajući da je održan sastanak sa investitorom.

Poručio je da je cilj Ministarstva da svi pred zakonom budu jednaki i naveo da svi koji budu radili po zakonu da neće imati problema.

Mitrović je kazao da je za sve male hidroelektrane osnovno opredjeljenje da one koje su u procesu izrade da komisija koja je formirana će donijeti adekvatne odluke.

“Da li raskinuti, da li prekinuti gradnju, to će komisija odlučiti”, rekao je Mitrović.

On je saopštio i da je došao u instituciju koja je, kako je dodao, bila u jednoj vrsti haosa.

“Da li je smišljeno ili ne, ne znam”, zaključio je Mitrović.