CG Live

Vaš pogled na grad

Prijave protiv jedanaest osoba zbog oružja i droge

Podgorička policija je u proteklih 10 dana sprovela više operativnih akcija na području Glavnog grada u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika i pronalaska oružja u ilegalnom posjedu. U okviru te akcije 11 osoba će biti procesurano krivično ili prekršajno.

Izvršena je, kako ističu u Upravi policije, kontola 11 osoba, pregledana su četiri vozila i pretresna tri objekta. Tri osobe će odgovarati za krivična djela, pet za prekršaje, dok će tri lica platiti novčane kazne.

“U mjestu Mataguži policija je izvršila pretres objekta koji koristi I.K.(55) kada je pronađena i oduzeta lovačka puška. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policijski službenici su prilikom pretresa ovih prostorija pronašli i drugu lovačku pušku sa 97 komada municije za koju su provjere u toku, jer je oružni list glasio na drugo lice”, navode u policiji.

Pretresom lokacije koju koristi L.I. (23) i njegova srodnica B.I. (50) policija je pronašla lovačku pušku i 11 komada municija u ilegalnom posjedu, a protiv njih biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Pretresom kuće koju koristi G.R.(50) pronađena je vazdušna puška sa optičkim nišanom i startni pištolj sa 11 komada municije za startni pištolj. Protiv G.R. podnijeta su dva prkršajna naloga po Zakonu o oružju”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, kontrolom vozila kojim je upravljao M.D. (19) pronađen je startni pištolj, te mu je izdat prekršajni nalog takođe po Zakonu o oružju.

U sklopu aktivnosti sprovedenih na suzbijanju ulične prodaje narkotika podnijeto je pet prekršajnih prijava protiv pet lica zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga.

kako ističu u policiji, u tri akcije je pronađeno dva pakovanja marihuane, jedno heroina, četiri lista marihuane, kao i tzv. drobilica namjenjena za usitnjavanje opojnih droga. Prekršajne prijave su podnijte protiv I.R. (41), N.B. (25), M.L. (28), L.R. (21) i S.B. (22).