CG Live

Vaš pogled na grad

Rasvijetljene tri krađe, procesuirano šest

Policija u Nikšiću rasvijetlila je tri teške krađe izvršene u novembru i decembru i nadležnom tužilaštvu procesuirala šest osoba.

Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. novembra obaviještena od zaposlene u jednom preduzeću, da su nepoznate osobe ukrale  veću mašinu za rad.

“Preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije, prikupljeni su dokazi koji su ukazali na sumnju da su izvršioci ovog krivičnog djela D.K. (44) i P.M. (44) iz Nikšića. Po nalogu nadležnog tužioca koji je obaviješten o događaju, protiv D.K. i P.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa”, navodi se u saopštenju.  

Krajem decembra, još jednu krađu prijavila je jedna građanka, koja je tvrdila da joj je otet novčani sa novcem I dokumentima.  

“Policija je blokirala uži dio grada i locirala D.R. (37) koja je odgovarala opisu izvršioca, a kod koje je pregledom policija pronašla otuđeni novčanik.Obaviješten je nadležni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se D.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa”, navodi se u saopštenju.

Dan nakon toga, policija je u Nikšiću rasvijetlila još jednu tešku krađu.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Nikšić je 21. decembra oko 21:25 časova obaviještena od strane oštećene osobe da joj je nekoliko nepoznatih lica otrglo torbu u kojoj se nalazio novac i lična dokumenta. Odmah po dobijenom obavještenju nikšićka policija je izvršila blokadu užeg dijela grada te su policijski službenici oko 22:30 časova u ulici Voja Deretića kontrolisali više lica koji odgovaraju opisu datom od strane oštećene.Tom prilikom je utvrđeno da je riječ o A.S. (19), M.S. (17), I.B. (16) i K.A. (15), te su ova lica dovedena u službene prostorije”, kazali su iz policije.

Kriminalistička obrada koju je policija sprovela uputila je na sumnju da je A.S. u saučesništvu sa pomenutim maloljetnim licima izvršio krivično djelo teška krađa.

Obaviješten je nadležni državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se osumnjičeni A.S. liši slobode i privede na dalju nadležnost.

“Nakon saslušanja A.S. nadležni državni tužilac se izjasnio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navodi se u saopštenju.

Osim toga o ovom događaju je obaviješten i nadležni državni tužilac za maloljetnike u Nikišiću koji je naložio podnošenje krivične prijave u redovnom postupku protiv maloljetnih M.S., I.B. i K.A. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo nepostupanje po zdrastvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u blizini mjesta izvršenja krivičnog djela pronašli odbačenu otuđenu torbu sa ličnim dokumentima, koja je vraćena vlasnici.