CG Live

Vaš pogled na grad

Model nastave u drugom polugodištu još nije usaglašen

Model organizovanja nastave u drugom polugodištu još nije usaglašen i konačan, i o tome će Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta blagovremeno obavijestiti javnost.

Kako ističu u saopštenju, sve objavljene informacije o organizaciji nastave u drugom polugodištu ne predstavljaju konačan stav, već radne i moguće predloge.

“Predstavnici Ministarstva su kao najvažniji cilj ispostavili stvaranje uslova za zdravstveno bezbjedno školsko okruženje. S obzirom na ozbiljnu epidemiološku situaciju, pred nama je veoma složen zadatak: Obezbijediti učenicima nesmetan povratak u škole, a zaštititi zdravlje nastavnom i nenastavnom kadru, uvažavajući prostorne kapacitete u našim školama.
U tom cilju je formirana radna grupa koja je uključila sve zainteresovane strane. Do sada su održani brojni sastanci sa Sindikatom prosvjete, direktorima škola, Unijom srednjoškolaca, Nacionalnom asocijacijom roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Crne Gore, Udruženjem ‘Roditelji’, Zavodom za školstvo i Ispitnim centrom”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, sastancima radne grupe prisustvovala je i zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Mijušković, direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Borko Bajić.

“Ministarstvo prosvjete svakog dana, posvećeno i kontinuirano radi na stvaranju uslova za što brži povratak djece i nastavnika u škole i zdravstveno bezbjedno okruženje. Još jednom napominjemo da svi dosadašnji predlozi za organizaciju nastave nijesu konačan i usaglašen stav, već mogući modeli koji su u fazi razmatranja. Ministarstvo će se na vrijeme oglasiti ovim povodom, kada o načinu organizacije nastave pronađe najbolje i održivo rješenje”, poručuju iz ovog resora Vlade.