CG Live

Vaš pogled na grad

Predsjednik Krivokapić: Rad Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte biće javan i transparentan

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte održao je danas prvu sjednicu u novom sastavu kojom je predsjedavao predsjednik prof. dr Zdravko Krivokapić.


Savjet se upoznao sa procesom privatizacije društva Solana Bajo Sekulić u Ulcinju i Izvještajem o radu Savjeta za privatizaciju za 2020. godinu.
Na predlog predsjednika Krivokapića, a saglasno osnovnom principu rada Vlade, Savjet je jednoglasno odlučio da budući rad ovog tijela bude u potpunosti javan i transparentan.


Razmatrajući proces privatizacije Solane, Savjet je zauzeo stav da je prije donošenja bilo kakve odluke po ovom pitanju potrebno pokrenuti postupak utvrđivanja stvarne tržišne vrijednosti u momentu privatizacije, kako ovog tako i svih ostalih privatizovanih društava, kako bi se utvrdilo da li je plaćena stvarna tržišna vrijednost.


U tom kontekstu, zaključeno je da se formira posebna Komisija za procijenu tržišne vrijednosti privatizovanih preduzeća, čiji će prvi zadatak biti da u roku od od 60 dana utvrdi stvarnu vrijednost Solane u momentu privatizacije.
Foto i vedeo: https://flic.kr/s/aHsmTh1xFz