CG Live

Vaš pogled na grad

Sinoć nije bilo struje dva sata u šest opština

Berane, Andrijevica, Plav, Gusinje, Rožaje, Petnjica bili su bez električne energije sinoć od 22 sata i 19 minuta do 11 minuta poslije ponoći, saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Foto: Facebook@cedisonline

Navodi da je razlog nestanka struje problem u postrojenju trafostanice 110/35 kV „Berane“.

“Nakon brze reakcije stručnih ekipa CGES-a, došlo je do uspostavljanja redovnog napajanja električnom energijom sa prenosnog sistema”, kaže se u saopštenju.

Pomogli kolegama iz Berana na sanaciji dalekovoda

Najboljih 14 montera CEDIS-a iz Ulcinja, Herceg Novog, Kotora, Nikšića, Šavnika i Žabljaka doputovali su sinoć u Berane kako bi pomogli kolegama da otklone probleme na mreži, naročito u Andrijevici, koja je i najteže pogođena nedavnim nevremenom.

Dio seoskog područja Andrijevice šest dana nije imao električnu energiju.

Iako su u svojim regionima imali dosta posla prethodnih dana, čim su završili, krenuli su da pruže pomoć i, kako kažu, neće dozvoliti da korisnici u Andrijevici Novu godinu dočekaju u mraku.

“Doputovali smo u Berane da bi pomogli našim iscrpljenim kolegama u sanaciji dalekovoda, da što prije Beranci dobiju napajanje električnom energijom. Kolege iz Nikšića, Šavnika i Žabljaka uložiće svaki atom snage. Imali smo i mi kvarova i oštećenja na našim dalekovodima, inače bi ranije došli da pružimo neophodnu pomoć kolegama iz Beranama”, kazao je Radun Aleksić, elektomonter Regiona Pljevlja, Šavnik.