CG Live

Vaš pogled na grad

Do ljeta situacija sa korona virusom biće bolja

Direktor Interne klinike KCCG dr Đorđije Krnjević kaže da su ljekari i svi medicinski radnici nakog skoro godinu borbe sa koronom umorni i isrpljeni, ali i da se nada da će vakcinacija biti uvod u pobjedu nad koronom.

“Ljekari i medicinari nakog skoro godinu borbe sa koronom umorni i isrpljeni”

“Optimista sam da će do ljeta ova situacija biti koliko toliko bolja, da ćemo tako ući u novu sezonu, da ćemo biti spreminiji, da će biti veliki broj vakcinisanih stanovnik”, kazao je Krnjević u Jutarnjem programu TVCG i pozvao na strpljenje i poštovanje mjera.

“Nažalost i novu godinu započinjemo sa koronom i dalje smo u punom kapacitetu u borbi protiv korona virusa i nadam se da ćemo iz nje brzo izaći”, kazao je Krnjević.

Na Internoj klinici je jutros, kako navodi bilo 49 kovid pacijenata, od kojih je 26 životno ugroženo.

“Jesmo umorni, jesmo iscrpljeni to već drugo traje. Sama priča o koroni mislim da je i dosadila i građanima, zamislite onda kako je nama koji smo svaki dan sa pacijentima, dosta je tu i smrtnih slučajeva i ličnih sudbina”, navodi Krnjević.

Podsjeća i da je mjesecima broj zaraženih konstantno veliki, što kako dodaje nije dobro, jer znači i veći broj hospitalizacija.

“Spremni smo i dalje, moram pohvaliti i skinuti kapu svim zaposlenim u KCCG i u Internoj klinici. Nije nimalo lako 10 mjeseci se naći u ovakvoj situaciji”, poručuje Krnjević.

Ipak, optimista je, jer prvi put imamo najave da ćemo moći da se aktivno uključemo u borbu sa koronom, i to vakcinacijom.

“Nadam se da ćemo imati dovoljno vakcina, mada je to globalni problem, da se uhvatimo u koštac i pobijedimo ovaj virus”, poručio je dr Krnjević i pozvao na solidarnost.