CG Live

Vaš pogled na grad

Premijer Krivokapić razgovarao sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić primio je danas u svom kabinetu ambasadora Mađarske u Crnoj Gori, Jožefa Neđešija, koji je prenio čestitke premijera te zemlje, Viktora Orbana.


Premijer Krivokapić i gospodin Neđeši dogovorili su da dvije zemlje unaprijede saradnju u mnogim oblastima, prije svega u zdravstvu i obrazovanju, u okviru kojih će biti potpisana i dva bilateralna sporazuma.
Ambasador Neđeši kazao je da je siguran da će Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem raditi u interesu građana i države. Istakao je da su odnosi između Mađarske i Crne Gore iskreni i prijateljski i da će ta zemlja pružiti punu podršku CG na putu ka EU.


Premijer Krivokapić je kazao da su Crnoj Gori potrebne investicije, a ideja Vlade je, kako je naveo, i da 500 mladih ljudi iz IT oblasti nastavi usavršavanje u Mađarskoj. 


Amabasdor Neđeši je naglasio da je Mađarska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, te da su mađarske kompanije zainteresovane da ulažu u CG, naročito u IT sektor. Ambasador je kazao i da Mađarska želi da omogući studentima iz Crne Gore da nastave školovanje u Mađarskoj.
Foto i video: https://flic.kr/s/aHsmTBUzZT