CG Live

Vaš pogled na grad

Nrekić: Put ka Pinješu i dalje blokiran, opasnost i za kuće u okolini

Put ka na naselju Pinješ u Ulcinju i dalje je blokiran, usljed odrona u kojem je jedna osoba juče zadobila lakše povrede. Prema riječima predsjednika Opštine Ljora Nrekića, u toku dana će na ovo klizište izaći ekipa stručnog Tima za obrušavanje, kako bi što prije započeli sanaciju.

“Put je blokiran, i auta njime ne mogu proći. Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3.600 m. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod tog dijela puta“, rekao je Nrekić u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je istakao da taj projekat mora biti veoma brz i efikasan, te naglasio da  stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

Predsjednik Opštine Ulcinj se osvrnuo i na nedavno obrušavanje zidina Starog grada, i istakao da su za sanaciju angažovani najbolji stručnjaci.

„Profesori na Građevinskom fakultetu u Podgorici Mladen Jovićević i Srđa Janković će ovom problemu pristupiti veoma temeljno jer je riječ o dijelu koji pripada kulturnoj baštini“, pojasnio je Nrekić.

On je kazao da su tokom jučerašnjeg dana uputili pismo predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, kako bi i resorna ministarstva pomogla u rješavanju ovog problema.

„Problem je zaista veliki, Opština će se potruditi da sanacije započne što prije, i čim dobijemo izvještaj, javnost će o tome biti obaviještena“,  rekao je Nrekić.