CG Live

Vaš pogled na grad

Abazović: Iskustvo Sjeverne Makedonije u reformi izbornog zakonodavstva važno za Crnu Goru

Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović ugostio je danas ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkoskog.

Na početku razgovora potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i detaljnije upoznao ambasadora Trpkovskog sa online sastankom koji je juče održan sa prvim potpredsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

Potpredsjednik Abazović je naglasio značaj dobrih odnosa Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije za Zapadni Balkan, kao i značaj zajedničnog članstva u NATO savezu za stabilnost u ovom dijelu Evrope.
Ambasador Mihajlo Trpkoski je kazao da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da će to dovesti do bolje regionalne povezanosti, koja je preduslov za ekonomski prosperitet regiona.

Potpredsjednik Abazović i ambasador Trpkoski su se saglasili da Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju veže zajednička prošlost. Takođe, oni su bili i jedinstvenog stava da treba nastaviti bilateralnu saradnju, pogotovo u smislu razmjene iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i reforme izbornog zakonodavstva, koja je od izuzetnog značaja.