CG Live

Vaš pogled na grad

ToMontenegro – OVE NEDJELJE TENDER ZA KONSULTANTA

Predani rad tima Vlade Crne Gore koji je angažovan na pokretanju nove nacionalne avio kompanije pokazuje rezultate. “Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je “ToMontenegro” u pitanju, ove nedjelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta” izjavio je ministar finansija i socijalnog staranja mr Milojko Spajić.

Ministar Spajić još jednom se osvrnuo na netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta. “S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane nemalog broja konsultanata kada je riječ o gorućim temama. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio kompanije je na nivou svjetskih medija izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom – transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni.”

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvijek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju. Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno. Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo.

Kao što znate, ova Vlada je, i na svom primjeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo.