CG Live

Vaš pogled na grad

Šteta na Adi Bojani je već pričinjena, uveliko se zakasnilo sa mjerama

Projekat hitne intervencije na Adi Bojani odavno je trebalo da se realizuje, šteta je već pričinjena i uveliko se zakasnilo sa svim mjerama, ocjena je direktora hotelsko-turističkog preduzeća ,,Ulcinjska rivijera“ Bojana Đakonovića.

“Morsko dobro je konačno izabralo izvođača radova, pa se nadam da će sa tim uskoro da se krene. I ranije sam imao prilike da kažem medijima da imamo veliku rezervu da će nešto ozbiljnije biti od tog projekta”, dodao je Đakonović.

Projektom je predviđena izgradnja napera od 130 metara na ušću Bojane,  kao i nasipanje velikih količina pijeska ispred objekata, gdje bi se, prema procjeni, dobilo oko 45 metara širine plaže. 

“Ovo je projekat vrijednosti 50.000 eura i svakom laiku je jasno da to nije dovoljno da se dobije 45 metara plaže, i obezbijedi naper od 130 metara”, dodao je direktor Ulcinjske rivijere u izjavi za agenciju Mediabiro.

Zbog neizvjesne situacije sa Adom, koja je dodatno pogoršana pandemijom, prema njegovom sudu, cijeli turizam i turistička sezona su pod velikim znakom pitanja.

“Ukoliko mi ne budemo spremni da dočekamo sa našoj plaži goste, ne možemo se nadati dobroj sezoni na Adi”, rekao je Đakonović.

On je skeptičan i kada je u pitanju projekat trajne sanacije plaže na Adi Bojani. 

“U medijima smo vidjeli prezentaciju tog projekta čija je vrijednost od tri do četiri i po miliona eura. Međutim, ni on ne pruža neke garancije da će trajno riješiti problem erozije. Mislim da taj projekat treba dodatno revidirati i vidjeti neka druga moguća rješenja. Svakako da su to velika sredstava i da se ona mogu bolje iskoristiti”, poručio je Đakonović.
Izvor:http://mediabiro.tv/