CG Live

Vaš pogled na grad

Sekulović – Santander: Zaštita djece zajednički interes MUP-a i UNICEF-a

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović sastao se danas sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

Na sastanku su sumirani rezultati dugogodišnje saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

I pored dosadašnje saradnje i postignutih rezultata, prostor za unapređenje saradnje postoji, naročito jer su teme od zajedničkog interesa MUP-a i UNICEF-a uvijek aktuelne i na njima treba raditi temeljno i kontinuirano, istakao je ministar Sekulović.

Šef UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander saopštio je da će UNICEF nastaviti da podržava inicijative koje doprinose stvaranju društva jednakih prava i mogućnosti za svako dijete sa posebnim akcentom na one koji su najugroženiji, te je važno unaprijediti sistem bezbjednosti i postupanja prema djeci u kontaktu sa zakonom.

Susret je bio prilika da se razmijene mišljenja o pravcima buduće saradnje, te će MUP i UNICEF u narednom periodu primarno sarađivati u oblastima maloljetničkog pravosuđa, zaštiti djece od nasilja i borbi protiv eksploatacije djece.
S tim u vezi, ministar je iskazao spremnost za saradnju i na polju osnaživanja kadrovskih kapaciteta kroz edukaciju i specijalizaciju policijskih službenika koji dolaze u kontakt sa djecom žrtvama i svjedocima nasilja, kao i sa maloljetnicima u sukobu sa zakonom.