CG Live

Vaš pogled na grad

Mitrović-Neđeši: Intezivirati odnose kroz zajedničke “zelene i održive” projekte

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović, razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, NJ. E. Jožefom Neđešijem o razvijanju modela buduće saradnje, posebno u pogledu klimatskih promjena, ali i u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Sastanku su prisustvovali državni sekretar za ekologiju, prof. dr Danilo Mrdak i ekonomski savjetnik ambasade Mađarske, g-din Milan Radacsi.

Ministar Mitrović je ukazao na značaj podrške Mađarske u procesu pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, a u vezi sa Poglavljem 27. Ministar je na sastanku izjavio da očekuje pomoć mađarske ambasade u dijelu uspostavljanja kontakata i razmjene iskustava sa mađarskim ekspertima i iz oblasti prostornog planiranja i urbanizma.

Ambasador Neđeši je iskazao spremnost za inteziviranjem odnosa između Ministarstva i Ambasade kroz moguće zajedničke “zelene i održive” projekte koje Mađarska planira da sprovede u toku ove godine. Ambasador je ministru Mitroviću predložio imenovanje timova za saradnju sa mađarskim ekspertima u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.