CG Live

Vaš pogled na grad

Srzentić – Neđeši: Saradnja u oblasti digitalizacije i e- uprave

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, sastala se danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem.

Ambasador Neđeši je čestitao ministarki Srzentić stupanje na dužnost i predao joj pismo ministra za inovacije i tehnologiju u Vladi Mađarske, te izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da svojim iskustvima pruže podršku u oblasti digitalizacije i razvoja eUprave i one stop shop-a.

On je istakao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija.

Ministarka Srzentić je zahvalila na podršci i ambasadora upoznala sa prioritetima u radu ministarstva na čijem je čelu.

„Trenutno se odvija više aktivnosti u Crnoj Gori sa ciljem da se svi elektronski sistemi konsoliduju i omogući građanima i privredi da dobiju kvalitetnu i brzu uslugu od strane javne uprave.

U narednom periodu radićemo na promjeni kulture i načina rada u javnoj upravi, na razvoju novih modela kako da digitalizaciju stavimo u službu građana, te da aktivno uključujemo građane u identifikovanje i rješavanje problema, uz modernizaciju i inovaciju u javnom sektoru i izgradnju administrativnih kapaciteta“, kazala je Srzentić.

Ona je kazala da su mađarska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

Na sastanku je postignuta saglasnost za saradnju dvije države i resornim ministarstvom u cilju razmjene najbolje prakse.