CG Live

Vaš pogled na grad

Podgorica dobija još jedan most

Rasponska konstrukcija na mostu u okviru Jugozapadne obilaznice, koja povezuje Petrovački i Cetinjski magistralni put, završena je naguravanjem petog segmenta, čime je konstrukcija mosta ukupne dužine 150 metara zauzela projektovani položaj,saopšteno je iz Glavnog grada.

“Završetkom ovih radova obale rijeke Morače na ovom mjestu spojene su konstrukcijom mosta, a već su u toku pripremni radovi na izgradnji pilona, kao i ugradnji čeličnih kosih kablova i pristupa mostu. Dužina pilona je 31metar, a biće ugrađeno 7 čeličnih kablova koji nose konstrukciju mosta”, navodi se u saopštenju.

Most će biti opremljen, kako elektro i vodovodnom instalacijom, tako i dekorativnom rasvjetom, jer se takvi tipovi mostova projektuju kao jedinstven simbol u prostoru, kako danju tako i noću. Iz Glavnog grada podsjećaju da je Jugozapadna obilaznica saobraćajnica bulevarskog tipa sa mostom, duga gotovo 3,5 kilometra, vrijednosti veće od 15 miliona eura.

“Sredstva za njenu realizaciju obezbijeđena su zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Glavnog grada i Međunarodne finansijske korporacije. Radove na tom projektu izvodi kompanija Bemax, koja svakako opravdava reputaciju kvaliteta i ažurnosti. Takođe, pored nesumnjivog saobraćajnog značaja ove saobraćajnice, njen mnogo veći značaj ogleda se u budućem funkcionisanju Sistema za prečišćavanje otpadnih voda. Ispod saobraćajnice se nalazi čvorište primarnih kolektora koji će odvoditi otpadne vode do budućih postrojenja koje će se graditi u neposrednoj blizini”, zaključuje se u saopštenju.