CG Live

Vaš pogled na grad

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u radnoj posjeti Opštini Nikšić

U radnoj posjeti Opštini Nikšić, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić posjetio je Dom Zdravlja i tom prilikom razgovarao sa direktoricom Ljiljanom Adžić i glavnom sestrom Vesnom Vuković.

Sastanak je bio prilika da se predsjednik Skupštine upozna sa trenutnom epidemiološkom situacijom u ovoj opštini, kao i sa naporima zdravstvenih radnika u borbi sa koronavirusom.

Cijeneći značaj ove institucije za zdravstveni sistem Crne Gore, predsjednik Bečić je izrazio zahvalnost i punu podršku svim zdravstvenim radnicima koji su, nadljudskim i zadivljujućim radom i požrtvovanošću, trajno obavezali sve građane Nikšića i Crne Gore. On je naglasio da poboljšanje uslova rada i materijalnog položaja zdravstvenih radnika mora biti prioritet nove vlasti.

U okviru posjete, predsjednik Bečić sastao se sa upravom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore: dekanicom Tatjanom Novović, prorektorom za nastavu Veselinom Mićanovićem, prodekanicama Dijanom Vučković i Biljanom Maslovarić, kao i sa prodekanom Marijanom Premovićem.

Ukazavši na dugogodišnju tradiciju Filozofskog fakulteta u razvoju obrazovnog sistema Crne Gore, predsjednik Bečić ukazao je na važnost saradnje Skupštine Crne Gore sa svim visokoškolskim ustanovama, u cilju donošenja što kvalitetnijih zakonskih rješenja. U tom kontekstu, on je podsjetio na projekte Dječiji parlament i Demokratske radionice, koje realizuje Skupština Crne Gore sa fokusom na mlade ljude.

Dekanica Novović zahvalila se predsjedniku Bečiću na prepoznavanju značaja koji Filozofski fakultet sa pravom zauzima u crnogorskom obrazovnom sistemu i iskazala velika očekivanja kroz prizmu buduće saradnje sa Skupštinom Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da svi akteri zajedničkim snagama unaprijede obrazovni sistem i kreiraju ambijent za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji.