CG Live

Vaš pogled na grad

Susret poljoprivrednih proizvođača sa ministrom Stijovićem i državnim sekretarom Nebojšom Veličkovićem

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, mr Aleksandar Stijović i državni sekretar za poljoprivredu, mr Nebojša Veličković su imali konstruktivne i korisne razgovore sa većim brojem poljoprivrednih predstavnika. Održani su sastanci sa proizvođačima mlijeka, Unijom stočara Crne Gore, proizvođačima iz biljne proizvodnje, Savezom pčelarskih organizacija Crne Gore i udrženja pčelara “Bihor” kao i sa uzgajivačima svinja.


Svi predstavnici su istakli da im je drago što je ministar imao sluha i raspoloženje pokazao time što ih je danas primio na razgovor i saslušao sve njihove probleme sa kojima se trenutno susrijeću. Proizvođači mlijeka su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo usled ministrovog saopštenja da će decembarske premije za mlijeko biti isplaćene. Unija stočara sjevera Crne Gore i dva predstavnika proizvođača iz biljne proizvodnje tokom sastanka su istakli da je za svaku pohvalu poziv ministra Stijovića da svi građani kupuju domaće proizvode i da se posebno ima u vidu potreba favorizovanja domaćih proizvoda, tradicije u proizvodnji i samo poboljšanje uslova proizvodnje bez obzira o kojoj djelatnosti je riječ.
Predstavnici su upoznali ministra Stijovića i državnog sekretara sa organizacijom saveza i udruženja iz kojih dolaze.
Razgovor pomenutih predstavnika se najviše odvijao u pravcu donošenja novih mjera agrobužeta. Složili su se da je 2020. godina bila teška sa aspekta poljoprivredne proizvodnje uopšte.
Stav ministra Stijovića je da će se ministarstvo pridržavati propisa, te da u njihovoj primjeni neće biti selektivnosti niti pojedinačnog favorizovanja bilo kojeg proizvođača, kao i da je svaki sektor pod budnom pažnjom javnosti i da je prioritet ministarstva pomoć malim poljoprivrednicima koji su najviše pogođeni pandemijom covid19. Novim mjerama će se nastojati da se oživi proizvodnja na sjeveru CG za čime postoji potreba i mogućnost.